Enterprise Resource Planning ili ERP je integrirani poslovni IT sustav koji sadrži povezanu skupinu računalnih programa koji digitaliziraju poslovne procese unutar tvrtke. ERP sustav čini spoj različitih komponenti kao što su: IT tehnologija, računalne komponente, te organizacijska rješenja.

ERP sustav sačinjen je od različitih modula kao što su to npr. prodaja, nabava, računovodstvo, upravljanje projektima, proizvodnja, skladištenje, itd., koje je moguće zasebno dodavati ili čak i uklanjati ovisno o potrebama u tvrtki koja ih koristi.

Osnovna namjena ERP sustava je infrmatiziranje i digitaliziranje svih poslovnih funkcija u tvrtci te njihovo povezivanje u jednu integralnu cjelinu. Implementaicja ERP sustava donosi mnoge izravne i neizravne prednosti u poslovanju svake tvrtke. Izravne prednosti odnose se na povećanu efikasnost korištenja resursa koje svaka tvrtka ima, kao i integracije različitih infomraicja za kvalitetnije donošenje odluka, te za brže servisiranje kupaca.

ERP sustav donosi integraciju u trvtku na način da se podaci automatski razmjenjuju i ažuriraju između različitih modula te time daju stvarnu sliku poslovanja u određenom trenutku.